Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، چندی پیش مخاطبان فارس سوژه‌ای را با عنوان «زمین چمن شهدای هلیلان سرمایه‌ای رها شده» را در سامانه فارس من به ثبت رساندند از این رو خبرنگاران فارس بر آن شدند تا موضوع را پیگیری کنند.

بی مقدمه از مشکلات زمین چمن هلیلان می‌گوییم مدت‌ها است در میان هیاهوی مشکلات و برخی بی سر و سامانی‌های ورزش یکی از نکات تامل برانگیز وضعیت بلاتکلیفی و بلا مصرفی زمین چمن این شهر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروژه ساخت زمین چمن ورزشی هلیلان به عنوان یک مطالبه مردمی به منظور توسعه ورزش فوتبال آغاز شد و همزمان با هفته دولت امسال به بهره برداری رسید؛ مجموعه ورزشی دارای مساحت حدود هشت هزار و ۳۶۰ متر در یکی از مناطق پر استعداد هلیلان واقع شده است.

زمین چمن شهدای هلیلان بدون در نظر گرفتن شرایط محیطی، منطقه گرمسیری و بی آبی‌های سال‌های اخیر به صورت چمن طبیعی احداث شد و قبل از فکر کردن به این موضوع که آیا آب کافی برای آبیاری وجود دارد یا خیر اکنون نیمی از آن پر آب و نیم دیگر آن خشک است.

امیدوارم مسوولین ذی ربط هر چه سریع‌تر در جهت کمک به رشد و تعالی ورزشی این گونه مشکلات را مرتفع سازند.

با سیستم فعلی آبیاری تنها ۵۵ درصد زمین چمن آبیاری می‌شود

احمدیان یکی از اهالی هلیلان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام گفت: آب منطقه هلیلان ضعیف است و با این سیستم فعلی آبیاری نهایتا ۵۵ تا ۶۰ درصد زمین آبیاری می‌شود و باقی زمین یعنی حدود ۴۰۰۰ متر باید با شیلنگ آبیاری شود.

وی ادامه داد: مشکل فوق تنها ایراد زمین چمن هلیلان نیست سطح زمین چمن ناهموار بوده و در حین بارش باران در نقاط مختلف به وسعت زیاد آب جمع می‌گردد و آبیاری چمن یکدست نیست.

سیستم لوله کشی دارای ایراد اساسی است

بیگلری یکی دیگر از اهالی هلیلان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام گفت: سیستم لوله کشی دارای ایراد اساسی است از چند نقطه دارای شکستگی بوده و حین استفاده آب نشت می‌کند، فلکه‌های پلاستیکی چون در مکان مناسب و درست تعبیه نشده‌اند و در طول چند ماه اخیر زیر تابش نور خورشید و گرمای تابستان و سرمای زمستان، از بین رفته و کیفیت خود را از دست داده‌اند.

وی افزود: این مجموعه آبروی شهرستان است و در صورت بی‌توجهی از بین رفته و لطمه جبران ناپذیری به وجهه شهرستان وارد خواهد شد.

عکس آب وسط زمین با شیطنت گرفته شده است!

کمالی مسئول حوزه فنی ورزش و جوانان استان ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام گفت: عکس آب وسط زمین با شیطنت گرفته شده است. 

وی افزود: طی چند روز گذشته در هلیلان بین ۳۰_۳۵ میلی متر در هلیلان بارش داشته‌ایم یعنی چیزی حدود ۳۰۲ متر مکعب آب وارد زمین شده است.

مسئول حوزه فنی ادامه داد: زمین نام برده در طی دو روز ۷۰ متر مکعب آب نیاز دارد و در طی این بارش حدود ۹ برابر نیاز چمن آب به زمین وارد شده است.

یکی از معضلات فعلی زمین چمن موضوع برق کشی آن است

کمالی افزود: یکی از معضلات فعلی زمین موضوع برق کشی آن است که انجام  نشده و جز تعهد پیمان کار هم نیست.

کمالی در راستای این مشکل به خبرنگار فارس قول حل این مشکل را در سال ۱۴۰۱ داد و گفت: طبق قانون مسئله اشتراک آب، برق و گاز اشتراک فصل هفتم به عهده دستگاه است و این یکی از ضعف‌هایی که تا کنون بوده است و هر پروژه‌ای که به مناقصه برود من این مسئله را در آن عنوان میکنم که مسئله اشتراک آب، برق و گاز به عهده پیمان کار باشد.

این مسوول مربوطه ادامه داد: زمین فوتبال شهدای هلیلان در مدتی که تحویل پیمانکار بوده هزینه  آب آزاد حساب شده است و چیزی حدود ۷۶ میلیون جریمه شده‌ایم.

کمالی تصریح کرد: با پا در میانی اداره آب و فاضلاب راضی به دادن اشتراک آب در ازای پرداخت ۱۲ میلیون شده که ظرف هفته آینده این واریز انجام می‌گیرد.

وی ادامه داد: سیستم پمپاژ وصل و همه امورات مربوط به آبیاری مهیا و تنها مشکل فعلی سیستم برق کشی است و آب وسط زمین به خاطر بارندگی‌های شدید بوده است.

مسئول حوزه فنی ورزش جوانان گفت: هلیلان با کمبود نیرو شدید مواجهه است اگر بخش خصوصی یا هیات فوتبال برای ساماندهی و نگهداری ورود نکنند با مشکل مواجه خواهد شد. 

کمالی در پایان افزود: این پروژه تحویل موقت است یعنی تا یکسال ایرادهای چمن از قبیل: شکستگی لوله، خراب شدن فنس، ناهمواری چمن به عهده پیمانکار است.

مکان یابی به درستی پیش بینی نشده است

کوروش عیوضی فرماندار شهرستان هلیلان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام گفت: موضوع زمین چمن شهدای هلیلان دارای ابهاماتی است از جمله اینکه مکان یابی استاندارد لازمه برای این موضوع از جانب مدیر کل تربیت بدنی استان پیش بینی نشده است و این کار مستلزم بررسی تیم فنی جهت مکان یابی قبل از احداث است تا دسترسی به آبدهی صورت بگیرد.

وی افزود: یکی از ضروریات برای این زمین چاه آب است و به علت بعد نزدیکی چاه آب به زمین چمن مالک اجازه حفر چاه دیگر توسط تربیت بدنی را نمی‌دهد.

فرماندار هلیلان گفت: یکی دیگر از مشکلات نبودن دستگاه ترانس برق است تا آب را از طریق  منبع آبی که نزدیک زمین چمن وجود دارد انتقال دهد و اگر این دستگاه موجود باشد میتوان از آب شهری استفاده کرد.

عیوضی بیان کرد: در حوزه زیر ساخت لوله بکارگیری باید حتما لوله یک اینچ باشد اما لوله ۱٫۲ به کار رفته که برای آبدهی مناسب نیست.

وی افزود: ما این موضوع را از مدیر کل تربیت بدنی مطالبه و خواستار برنامه وی برای مرمت زمین شده‌ایم.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: کمیته برنامه ریزی در خرداد یا تیر سال آینده تشکیل می‌شود و اگر اعتباری به ما اختصاص بدهند آن چه در توان فرمانداری باشد برای جوانان که تنها سرمایه این منطقه هستند کمک خواهد کرد. 

تمام اقدامات بر اساس استاندارد وضع موجود انجام گرفته است

مظفر علیشاهی مدیر کل ورزش و جوانان استان ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام گفت: تمام اقدامات بر اساس استاندارد وضع موجود انجام گرفته است.

وی افزود: دو مسئله حاکم بر زمین یکی آبیاری چمن و موضوع دیگر ترانس براق است که با وجود اجازه نداشتن حفر چاه می‌توانیم با افزایش ظرفیت، از آب شهری بهره بگیریم که هر دو موضوع  ترانس برق و آبیاری زمین در دست پیگیری است.

مدیر کل ورزش و جوانان استان ایلام گفت: ایجاد شبکه و راه اندازی برق در یک فصل اعتباری است که هنوز برای ما اعتباری تخصیص نیافته است.

علیشاهی افزود: در بحث برق منطقه با گرفتن ترانس جدا پمپاژ راه اندازی و آبیاری به شکل سیستمی انجام میشود.

اعتبار فقط برای ساخت زمین تخصص می‌گیرد

این مقام مسئول در خصوص مکان یابی زمین چمن گفت: اعتبار فقط برای ساخت زمین تخصیص می‌گیرد نه خرید زمین و هرکجا زمین رایگان به شما تعلق گرفت باید آن زمین را ساخت. 

علیشاهی در پایان گفت: اعتبارات مربوط اواخر سال جاری یا ابتدای سال آینده تخصیص میگیرد و با گرفتن اعتبارات اجازه نمی‌دهیم که ۳ میلیارد هزینه برای این زمین چمن به خاطر هزینه‌هایی جزیی‌تر هدر برود.

این در حالی است که هنوز ۴ ماه از افتتاح آن نگذشته است و با توجه به اینکه از لحاظ اجاره و کسب درآمد هیچ گونه عایدی نداشته و در عوض هزینه نگهداری و حفظ آن زیاد بوده لازم است در اسرع وقت نسبت به تعیین تکلیف آن اقدام شود این مجموعه در صورت بی‌توجهی از بین رفته و لطمه جبران ناپذیری به سرمایه‌ای که برای آن درنظر گرفته شده را وارد می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: زمین چمن هلیلان بی تدبیری مشکلات ورزش مکان یابی زمین چمن مدیر کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۴۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبیاری بیش از ۸۰ درصد کشت‌های سبزی و صیفی در آذربایجان غربی با سیستم نوار تیپ

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: بیش از 80 درصد کشت های سبزی و صیفی در آذربایجان غربی با سیستم نوار تیپ آبیاری می شود و با توجه به مزایای این طرح درصدد ترویج و جلب مشارکت هر چه بیشتر بهره برداران برای استفاده از نوارتیپ در تمامی کشت های بهاره هستیم.

 علی دیانتی افزود: توسعه آبیاری با نوار تیپ علاوه بر صرفه جویی نزدیک به 50 درصدی در مصرف آب، موجب بهبود فرآیند آبرسانی در زمینهای کشاورزی وافزایش تولیدمی‌شود.

                                                                                  

دیانتی بیان کرد: نوار تیپ به فشار آب زیادی احتیاج ندارد و در مزارع دارای پستی و بلندی محدود نیز بدون نیاز به تسطیح زمین قابل استفاده است.                                                                                                

وی گفت: در این سیستم  آبیاری، آب به منطقه توسعه ریشه گیاه به زمین داده می‌شود تا مساحت و عمق کوچکی از سطح خاک خیس شده که عدم رشد علف‌های هرز و جلوگیری از فرسایش خاک  از مزایای حفاظت خاک در این سیستم است.

   دیانتی با اشاره به ضرورت استفاده از این سیستم آبیاری گفت: از مهمترین مزایای آن قابلیت نصب نوار تیپ بر روی خاک، زیر خاک و یا حتی معلق، حمل و نقل راحت رول‌ها به دلیل سبکی و اتصالات ساده و ارزان قیمت با قابلیت کارگذاری ساده آنها به صورت دستی است.                   

   وی ادامه داد:  این روش را می‌توان در محصولاتی مانند گندم، جو، چغندرقند، ذرت، کلزا، گل کلم، کاهو، فلفل، پنبه، گوجه فرنگی، پیاز، خیار و کلیه محصولات زراعی که به شیوه کشت ردیفی می باشند، استفاده کرد.

دیگر خبرها

  • خاموشی موتورپمپ‌های کشاورزی رفسنجان از ۹ اردیبهشت
  • کلنگ عملیات اجرایی ناحیه صنعتی جویم به زمین زده شد
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • ساخت ۱۷ بوستان جدید در شهر قم
  • اصلاح راه‌های نامناسب و خطرناک ییلاق شهرستان اهر
  • فضای سبز بروجرد با پساب آبیاری می‌شود
  • آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • آبیاری بیش از ۸۰ درصد کشت‌های سبزی و صیفی در آذربایجان غربی با سیستم نوار تیپ
  • ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوارتیپ است