Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@20:24:57 GMT

فارس من| مازوت سوزی نیروگاه شازند با تمام ظرفیت + فیلم

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۷۲۲۳۷

فارس من| مازوت سوزی نیروگاه شازند با تمام ظرفیت + فیلم

‍‍‍‍‍‍

خبرگزاری فارس ـ اراک؛ سال­‌هاست که بحث آلودگی هوای اراک و شهر­های صنعتی کشور به یک قصه پرغصه تبدیل شده و در این دوران که مردم از بیماری­‌های مختلف از جمله کرونا رنج می­‌برند آلودگی هوا نیز که منشأ بسیاری از این بیماری­‌هاست در فصول سرد سال بیشتر خودنمایی می­‌کند که این موضوع اعتراضات زیادی را نیز به دنبال داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  نیروگاه حرارتی شازند همچون سایر نیروگاه­‌های کشور در فصل سرما به علت مصرف بالای گاز شهری و جلوگیری از قطع گاز منازل مسکونی به سوزاندن مازوت روی می­‌آورد که مصرف مازوت گازهای سمی و خطر­ناکی را وارد هوا می‌­کند.

تولید گاز سمی با مصرف سوخت مازوت

مصرف مازوت مشکلات بسیاری را به همراه دارد و اثرات سوء آن از نظر علمی اثبات شده است، یکی از این گازهای سمی و خطرناک، نیتروژن دی اکسید قهوه­‌ای رنگ است که با برخورد نورخورشید تولید اوزون تروپوسفری می‌کند که این گاز نیز اثرات مخربی بر محیط زیست و طبیعت دارد.

جالب اینجاست که نیروگاه حرارتی شازند حتی اگر گاز هم استفاده کند اکسیدهای نیتروژن را وارد هوا می‌کند و همچنان صنعتی آلاینده به شمار می‌رود که باید برای تولید برق انرژی­‌های پاک  را جایگزین این صنایع کرد.

در پی اعتراضات مردم و فعالان زیست‌محیطی مبنی بر ممنوعیت استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه شازند، فرزاد مخلص‌الائمه استاندار مرکزی در اواسط آذر­ماه دیداری با وزاری نفت و نیرو داشت و موضوع گازسوز کردن نیروگاه شازند، حذف سوخت مازوت و تغییر فیلتراسیون نیروگاه را مورد تأکید قرار داد.

با پیگیری مستمر استاندار و سایر مسئولین استان و با تأمین  بخشی از گاز نیروگاه شازند، ۴۶ مشعل مازوت‌سوز نیروگاه از روز دوشنبه 22 آذر خاموش شد.

مصرف مازوت با وجود تخصیص سهمیه جدید سوخت گاز به نیروگاه

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی در این خصوص اعلام می‌دارد: با تحویل گاز به نیروگاه شازند مازوت سوزی این واحد به کمتر از یک میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر رسید که 70 درصد مازوت سوزی نیروگاه شازند کاهش یافته است، در مدت ۲ هفته گذشته ۶۶ مشعل نیروگاه شازند مصرف سوخت مازوت داشت و با تخصیص سهمیه جدید سوخت گاز، اکنون ۲۰ مشعل مازوت می‌سوزاند و میزان مصرف مازوت به‌منظور تأمین انرژی الکتریکی در این نیروگاه کاهش یافته است.

مصرف سوخت نیروگاه شازند به شدت کیفیت هوای اراک را نازل کرد

مصرف سوخت نیروگاه شازند درهفته‌­های گذشته به طور کامل مازوت بوده است و سهمیه‌ای برای گاز نداشت که این مهم به شدت کیفیت هوای اراک را نازل کرده بود و با پیگیری‌های صورت گرفته روزانه پنج میلیون مترمکعب گاز سهمیه به نیروگاه شازند اختصاص یافته است.

 

اما متأسفانه تحقیقات میدانی در روزهای گذشته به­ ویژه در تاریخ 16 و 17 دیماه ( عکس‌های موجود) نشان می‌­دهد که نیروگاه حرارتی شازند با تمام ظرفیت در حال مازوت سوزی است و سایه سنگین آلودگی هوا بر سر مردم اراک و شازند همچنان سنگینی می‌­کند و از کاهش سوخت مازوت هم خبری نیست؛ لذا شایسته است که مسئولین استانی نظارت بیشتری بر منابع آلاینده هوا به­‌ویژه نیروگاه حرارتی شازند داشته باشند و روزانه مصرف مازوت را در نیروگاه رصد کرده و با متخلفین و تهدید­کنندگان سلامت مردم، مماشات نکنند.

 

 

حل مشکل آلودگی هوا نیز مانند سایر مشکلات باید به صورت اصولی و اساسی حل شود با مُسکن و راه حل کوتاه مدت نمی­‌توان این مسائل را ریشه‌­ای مرتفع کرد.

 استفاده از انرژی‌­های پاک برای تولید برق مورد استفاده قرار گیرد

 استفاده از انرژی‌­های پاک مانند خورشید، باد، انرژی هسته‌­ای، زمین­گرمایی و ... باید برای تولید برق مورد استفاده قرار گیرد و همچنین مصرف برق نیز مدیریت شود.

 

مدیریت مصرف برق شامل تولید وسایل استاندارد و کم ­مصرف برقی، دریافت هزینه واقعی از پر­مصرف­‌ها و کارخانجات، مجازات مصرف کنندگان غیر­قانونی برق مانند استخراج رمز­ارزها و مهم‌­تر از همه فرهنگ­سازی مصرف بهینه برق توسط شهروندان است که باید عملیاتی شوند.

به گزارش خبرگزاری فارس« نظارت بر دود کوره‌هایی که نفس اراک را به شماره انداخت» و «اراکی‌ها نمی‌توانند نفس بکشند» از سوژه‌های ثبت شده در سامانه فارس من است.

************

حسین معافی

************

انتهای پیام/

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: نیروگاه شازند مصرف مازوت هوای اراک نیروگاه حرارتی شازند نیروگاه شازند آلودگی هوا مصرف مازوت سوخت مازوت مازوت سوزی مصرف سوخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۲۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق در مازندران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، استاندار مازندران دیروز جمعه در حاشیه بازدید از بخش‌های مختلف نیروگاه شهید سلیمی نکا پس از تماس تلفنی با وزیر نیرو گفت: طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق وابسته به نیروگاه شهید سلیمی نکا با جدیت در دست ساخت بوده و دولت برای تکمیل آن مصمم است. ‎

یوسف نوری افزود: با پیگیری‌های انجام شده از سوی وزیر نیرو، معاون وزیر نیرو و دیگر مسئولان عالی رتبه کشور طرح نیروگاه شهید سلیمی نکا با هدف رفع مشکلات برق منطقه مورد پیگیری قرار گرفته و این طرح حیاتی در مازندران به شدت در حال پیشرفت است.

مقام عالی دولت در مازندران با بیان اینکه پسروی آب دریای خزر یکی از مشکلات تامین برق در مازندران بوده است که برای رفع آن می‌بایست تدابیری در این راستا اندیشیده شود، اظهار داشت: نیروگاه نکا به دلیل قدمت بالا و با توجه به پسروی آب دریای خزر و تجهیز و نوسازی این طرح عظمیم جوابگوی نیاز منطقه نبوده است.

وی گفت: برای رفع مشکلات تامین برق، نیروگاه نیازمند اجرای طرح توسعه بوده که امیدواریم با قول مساعدی که داده شده این مشکلات برطرف شود.

نیروگاه شهید سلیمی نکا با چهار واحد بخار به ظرفیت هرکدام ۴۴۰ مگاوات، ۲ واحد گازی به ظرفیت هریک ۱۳۷.۶ مگاوات و یک واحد بخار سیکل ترکیبی با ظرفیت ۱۶۰ مگاوات با تامین بیش از چهار درصد برق کشور نقش موثری در پایداری شبکه سراسری برق کشور دارد.

بلوک سیکل‌ترکیبی طرح توسعه نیروگاه شهید سلیمی نکاء مازندران به ظرفیت نامی ۴۸۴ مگاوات در داخل محوطه نیروگاه نکا قرار گرفته و شامل دو واحد گازی ۱۶۲ مگاواتی و یک واحد بخار ۱۶۰ مگاواتی است.

 

حمزه پور و گزارشی از این بازدید:

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ارسال بیش از ۳۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه سبلان اردبیل
  • فاز اول نیروگاه بادی درح به زودی به بهره‌برداری می‌رسد
  • طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق
  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است
  • اجرای طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق در مازندران
  • لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز
  • توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برای کاهش مصرف سوخت
  • طرح نیمه‌تمام زباله‌سوز ساری به کجا رسید؟
  • راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید
  • نخیلات اشکنان لامرد در آتش سوخت